City Maze

Smart Games er på banen med et uhyre udfordrende, sjovt og veludviklet hovedbrudsspil til en spiller. City Maze er et glidepuslespil, hvor banen har form som veje og ruter igennem byen. Nu skal spilleren vælge en opgave i de to hæfter med i alt 120 udfordringer og navigere to forskellige turister gennem byen til hver deres slutdestinationer.

Hver turist har sin farve: henholdsvis rød og blå. Deres vej gennem byens gader placeres vha. forskelligt udformede pile – dels lige og pile med et sving. Pilene er alle dobbeltsidet med en rød og en blå side. Der er i alt 6 pile.
Placeringen af startposition er markeret af en pil med en cirkel. Turistens slutdestination markeres vha. en krydsformet brik.

Spillet indeholder to opgavebøger. I hver af disse er der 60 udfordringer fra let til ekspert. I opgavebog A (‘on the double’) er der kun udfordringer med to forskellige farvede ruter. Opgavebog B (‘Delivery Express) indeholder kun udfordringer med enten røde eller blå ruter.
Hver bog starter med fyldig gennemgang af regler og principper for spillet – desværre er dette kun på engelsk. Den danske version er et sammendrag der ikke følger punkterne i eksemplerne. Det er en svaghed fordi spillet her er mere komplekst end de fleste andre hovedbrudsspil fra Smart Games.

I øvrigt virker det på ingen måde hensigtsmæssigt at lave to separate hæfter plus yderligere et løst lille hæfte med oversættelse til diverse sprog – herunder dansk. Det ville i dét grad være mere ideelt, at det hele var samlet i ét hæfte ikke mindst fordi ”City Maze” på alle andre måder er et oplagt rejsespil. Det måler kun 15 x 15 og er ca. 2 cm i dybden. Men modsat mange andre Smart Games spil er det desværre ikke muligt at samle opgavehæfterne inde under låget.

Som spil fungerer ”City Maze” helt upåklageligt. Når man først er kommet i gang og har forstået reglerne, er det et alle tiders sjovt, udfordrende og dybt fascinerende spil. Takket være de forskellige sving på pilene er mulighederne mange, når der pusles rundt. Det gør spillet uhyre udfordrende.

Læs mere

Skriv et svar